Masina

★★★★☆

Ce tip de anvelope sunt potrivite pentru masina ta?

Anvelopa este singura parte a masinii dumneavoastra care este in contact cu drumul. De aceea, asigurarea ca anvelopele sunt in cele mai bune conditii in orice moment si ca sunt fabricate din materiale de calitate este esentiala pentru siguranta dvs. si a pasagerilor. In randurile urmatoare vom vorbi despre cele mai bune 10 anvelope in raport calitate/pret, anvelope care pentru pretul la care sunt comercializate ofera o calitate remarcabila.

Anvelopele sunt un element esential pentru a conduce cu toate garantiile de siguranta. Va oferim cheile necesare pentru a alege cele mai bune anvelope pentru masina dumneavoastra.

Anvelopele sunt singurul element al masinii care intra in contact direct cu drumul si, prin urmare, sunt esentiale pentru siguranta. Din acest motiv, este recomandabil sa verificati frecvent presiunea pneurilor si sa nu prelungiti inlocuirea pneurilor mai mult decat este necesar. In acest raport, va oferim cheile pentru a alege cele mai bune anvelope pentru masina si stilul dumneavoastra de condus.

Varietatea de anvelope disponibile astazi face tot mai dificila alegerea uneia sau alteia. In cadrul aceleiasi marci si marimi, avem diferite optiuni: asimetrice, directionale, cu coeficient de frecare redus... pe care sa o alegem? In functie de stilul dumneavoastra de condus si, mai ales, de caracteristicile masinii dumneavoastra, un anumit tip de anvelopa vi se va potrivi.

Acest tip de banda de rulare, cu profilul sau in forma de sageata, se comporta, de obicei, foarte bine pe carosabil umed. Cu toate acestea, are o tendinta enervanta de a se uza in forma de dinti de fierastrau - in special pe puntea spate - la masinile cu motor fata si tractiune fata, care sunt adesea conduse cu portbagajul gol. Pe masura ce se degradeaza in acest fel, produce un zgomot de rulare enervant care este adesea confundat cu un rulment defect. Daca vehiculul dumneavoastra are acest tip de distributie mecanica, nu vi le recomand.

Banda de rulare are doua zone distincte; o parte este directionala si urmareste sa evacueze bine apa, iar cealalta sa maximizeze aderenta laterala in viraje. Partea directionala are aceeasi uzura ca cea descrisa mai sus, asa ca nu le recomand pentru masinile cu tractiune fata si motor fata, mai ales daca puntea spate nu este independenta multi-link.

Cele mai bune anvelope

Accepti cookies? Citeste mai mult